Teräshallin ekologisuus - mitä se käytännössä tarkoittaa?

Teräshalli ja kestävä kehitys - käsi kädessä kohti parempaa huomista

Ekologisuus – yksi nykyajan tärkeimpiä teemoja. Ekologisuus vaikuttaa vahvasti kuluttajaan, ja sillä on ihmeellisen suuri voima ostopäätöstä tehtäessä. Kertakäyttökulttuurista halutaan eroon, ja tuotteilta vaaditaan pitkäikäisyyttä, kestävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. Me Kaarirakenteella haluamme olla mukana edistämässä kestävämpää kulutusta ja rakentamassa parempaa tulevaisuutta siirtämällä kertakäyttökulttuurin historiaan.


Kaarihallin pitkän iän salaisuus


Me Kaarirakenteella pyrimme jatkuvasti kehittämään itseämme - sekä tuotettamme että palveluamme – ympäristölle kestävämmäksi. Tässä olemme varsin hyvin onnistuneetkin, sillä kaarihalleillamme käyttöikä on pitkä, ja rakennus sekä teräsrakenne itsessään ovat erityisen kestäviä. Teräshalliemme hiilijalanjälkeä pienentää huomattavasti niiden kestävyys niin Suomen sääolosuhteissa kuin kaikenlaisissa käyttötarkoituksissakin. Kestävyyden ansiosta kaarihallin käyttö siirtyy sukupolvelta toiselle.


Päästöjen hillitseminen kaarihallin avulla!


Maatalouden päästöjen hillitsemiseksi ja vähentämiseksi Suomen laissa on määrätty, että kaikilla kuivalantaloilla tulee olla kiinteä vesikattorakenne. (Maa- ja metsätalousministeriön asetus tuettavaa rakentamista koskevista ympäristönsuojeluvaatimuksista (266/2019) 7§). Olemme toimittaneet useita lantaloiden kattamisia ympäri Suomea, ja tähänkin käyttötarkoitukseen kaarihalli soveltuu erityisen hyvin.


Kestävän kehityksen mukainen teräshalli?


Kaarirakenteen teräskaarihallit valmistetaan suomalaisesta laatuteräksestä, joka takaa rakennukselle pitkän iän. Se on luotu kestämään pohjoismaiset sääolosuhteet, ja vesikattorakenne on testatusti sekä vesi- että ilmatiivis.
Käyttämämme teräs tilataan SSAB:lta. SSAB:n GreenCoat –maalipinnoitetuissa teräksissä käytetään biopohjaista teknologiaa, jossa huomattava määrä fossiilisia öljyjä korvataan pohjoismaisella rypsiöljyllä. Näin taataan maalipinnoitetulle teräkselle korkea laatu, jossa on kestävä biopohjainen pinnoite. Kun liuottimesta tulee osa pinnoitetta, se edistää ympäristön terveyttä ja luovuttaa vähemmän haitallisia aineita hengitysilmaan. GreenCoat-teräs ei ole vain ympäristölle ystävällinen tuote, vaan sillä on myös erinomainen suorituskyky. Se on tämän hetken markkinoiden ympäristöystävällisin vaihtoehto.
Kaikki GreenCoat-tuotteet ovat suomalaista laatuterästä. Niille ominaista on ekologisuus, UV-kestävyys, energiatehokkuus ja naarmunkestävyys. Niiden värit kestävät muuttumattomina vuosikymmeniä. Kaikilla GreenCoat-maalipinnoitetuilla teräksillä on Avainlippu-merkki.

0